Stichting Vrienden van de Club 111


Stichting Vrienden van de Club 111

De Stichting Vrienden van de Club 111 is al sinds 1976 ondersteuner van het Lampegatse carnaval. Op initiatief van Frits van Griensven (toenmalig hoofdredacteur Groot Eindhoven) en Ben Ullings (toenmalig directeur Stadsschouwburg) werd in de jaren zeventig besloten om het Lampegatse Carnaval een financieel steuntje te geven. In 1976 kreeg hun initiatief gestalte en ontstond de "Carnavals Promotie Vereniging De Club van 111", die in 1991 overging in de Stichting Vrienden van de Club 111.  

De stichting Vrienden van de Club 111 heeft slechts één doelstelling: het financieel ondersteunen van diverse openbare carnavalsactiviteiten in het Lampegat. Om dat te kunnen blijven doen, doneren de donateurs jaarlijks € 66,-. Het aantal donateurs van de stichting groeit nog elk jaar. Nieuwe donateurs zijn uiteraard meer dan welkom. De donateurs van de Club 111 zijn herkenbaar aan hun onderscheiding met het motto ‘Unne goeie raad is duur’, die zij elk jaar (letterlijk) verlengen met een jaarplaatje. Iedere 11 jaar donateurschap krijgt een donateur van de Club 111 een halve maan. Deze zijn er in brons (11 jaar), zilver (22 jaar), goud (33 jaar) en platina (44 jaar).
​​​​​​​

8D629B8D-85A4-47A0-85FD-B07BBDB186B6.jpeg
LIJN_dun.png

Visie

De stichting Vrienden van de Club 111 heeft als doel het openbaar Eindhovens carnaval financieel te ondersteunen.  
Om dit te kunnen doen, zamelen wij geld in via onze donateurs, die jaarlijks €66,- betalen.

Met de opbrengsten ondersteunen we het openbaar Lampegats carnaval, met als speerpunten:

  • carnavalstraditie,
  • de jeugd en
  • nieuwe initiatieven.

Om volledig transparant te werken, bieden wij ieder jaar tijdens een speciale donateursbijeenkomst
inzicht in de besteding van het geld dat we inzamelen.
​​​​​​​

LIJN_dun.png

Financiële ondersteuning voor Lampegat Carnaval

Financiële ondersteuning uit private gelden wordt voor het carnavalsfeest steeds noodzakelijker. Een groeiend deel van de overheidssubsidie is door ontwikkelingen in onze samenleving bestemd voor veiligheid en ordehandhaving. In de toekomst zal dit niet veranderen. Hierdoor worden de budgetten voor het neerzetten van leuke openbare carnavalsevenementen steeds kleiner. Onze visie is dat Lampegatse carnavalsinitiatieven de financiële ruimte verdienen om zich verder te ontwikkelen.
​​​​​​​

LIJN_dun.png

De Club111 wil groeien

Het doel van de Club 111 is om jaarlijks te blijven groeien. Hieraan kun jij ook bijdragen door simpelweg donateur te worden, of als bestaande donateur nieuwe Vrienden van de Club 111 aan te dragen via het online donatieformulier. Onze donateurs zijn namelijk onze beste ambassadeurs!